Gradina mea in luna Iunie
Asa cum stim cu totii gradinile noastre nu vor fi niciodata la fel an de an,si asta nu tine cont nici de experienta si nici de nestiinta,pur si simplu tine de vreme si de plante,mai bine spus de cum percep ele schimbarile bruste de temperatura,mutare si ingrijire.
Pentru ca nu demult va spuneam ca plantele mele o luase la sanatoasa in ceea ce priveste cresterea,in special la tomate care aveau si 3 etaje cu flori, fara insa a fructifica,le-am oferit un mic ajutor ,asa ca le-am lasat fara apa,ma rog cat sa nu moara de sete,le-am desfoliat drastic si le-am copilit,le-am acoperit tijele cu mai mult pamant,am stropit cu lichid de cenusa de frasin si urzica si rezultatele nu au intarziat sa apara.
Asa ca nu intrati in panica atunci cand plantele voastre nu respecta graficul,incercati voi sa le oferiti un mic ajutor si ele cu siguranta vor rasplati din plin atentia voastra.
Imagini din gradina mea din Iunie 2013
Pe curand,
Maria
Buna ziua!
Am lansat de curant cu proiect in care promovam si vindem foisoare de gradina, casute in copac, balansoare si multe chestii dragute. Vroiam sa stiu daca v-ar interesa un schimb de link-uri sau o metoda de ajutor reciproc. Sunt convins ca veti gasi interesant site-ul nostru http://www.foisoare-gradina.ro . Astept un semn pe info@foisoare-gradina.ro .
Va multumesc si va doresc un weekend minunat, alaturi de cei dragi!
Valentin Danaila
http://www.foisoare-gradina.ro
Buna maria,stii ceva de stropitul rosiilor,ecologic,fara chimicale,impotriva manei?te rog scrie-mi daca sti ceva cu ce sa le stropesc
Detalii despre stropiri ,ingrijiri le poti gasi in articolele mele aici https://ingradinamariei.wordpress.com/2012/03/17/spuneti-nu-chimicalelor-din-alimentatia-voastra-partea-i/ , https://ingradinamariei.wordpress.com/2012/03/20/spuneti-nu-chimicalelor-din-alimentatia-voastra-partea-a-il/ , https://ingradinamariei.wordpress.com/2012/03/22/spuneti-nu-chimicalelor-din-alimentatia-voastra-partea-a-iii-a-mana/ ,dar mai sunt si alte articole la fel de importante,poti da cautare pe blog pentru a afla metodele mele de combatere.Vreau doar sa iti spun ca toate metodele sunt verificate si nu spuse doar la intamplare,pentru cele care nu sunt testate inca am specificat acest lucru.Ideal este sa iti faci singur rasadurile pentru ca un rasad viguros, sanatos si plin de rod in gradina ta vei avea doar din cel facut de tine,deorece este important sa facem stropiri naturale inca de la insamantare pentru a nu avea probleme mari.Nu spun ca nu se vor mai mana unele dintre ele ,sau nu vor fi afectate de daunatori, si la mine in gradina am pierderi ,dar,raman destule in gradina care ajung la maturitate si pline de rod bogat,de exemplu intr-un an am avut mozaicul tomatei asa ca cele cateva fire la care s-a instalat boala le-am zmuls si ars imediat.Ce este cel mai important la gradina bio este ca la noi este chiar 100% bio,nu stropim decat natural,legumele noastre nici macar piatra vanata nu vad , care astfel am aflat ca este extrem de nociva,atat pentru pamant,deorece se infiltreaza si aproximativ 7 ani indiferent daca nu o folosesti ramane in pamant,in legume se va trazmite o mica parte cei drept,dar care in timp v-a cauza temuta boala cancer.Fiecare dintr-e noi face ce vrea,dar eu zic ca este bine ca macar in gradina noastra sa avem ceva cu adevarat sanatos,stiu ca sunt pierderi, si poate si multa munca,dar mai bine pun o cantitate mult mai mare ca sa compensez acele pierderi decat sa stropesc cu chimicale.
Salut!
In legatura cu ce ai spus, e foarte important sa ai ceva cunostinte cand te apuci sa pui ceva in gradina. De asemenea, ai putea sa explici de ce le-ai lasat fara apa o perioada?
Simplu,sa le stresez,cu alte cuvinte le fortez sa isi canalizeze mai mult energia catre flori,respectiv fructe si nu pe cresterea tulpinei.Lipsa apei,copilitul si desfoliatul joaca un rol important in fructificarea legumelor,de exemplu eu cand am rosiile in parg le ud cat sa nu moara de sete,pentru ca cele mai zemose ,gustoase si aromate rosii mari le am cand le las pe seceta.
felicitari Maria ptr tot ce faci,ai timp de toate,i-ti doresc putere de munca si multa sanatate.Intradevar se vede cata dragoste si pasiune pui in toate,si de aceea reusesti.felicitari,…eu nu sunt in tara,daca a-si fi ti-asi cere cateva seminte de legume din gradina ta,sper ca voi trai si eu in curand la casuta mea……DOAMNE AJUTA……te pup Maria,esti extraordinara ……mersi ptr atentia de a-mi trimite si mie aceste minunate poze,care i-mi incanta ochii si le privesc cu mult drag.mi-inchipui ca sunt acasa …..
Multumesc frumos de urari!
Nu este doar meritul meu,impreuna cu sotul meu suntem doi iubitori de natura,natural, si inarmati cu multa pasiune in tot ceea ce facem.
Iti doresc sa reusesti sa ai casuta ta si un micut teren sa te poti bucura la fel ca noi de fiecare plantuta din gradina.
Daca doresti seminte din rosiile romanesti sa ma anunti sa iti opresc,le poti insamanta si in ghiveci,astfel te vei bucura si la tine in Italia de aromele inconfundabile ale rosiorelor noastre romanesti
Sanatate multa si numai bine!
Foarte frumoase toate.Nu stiu cand ai timp sa faci atatea, ca stiu ca nu mergi foarte des la gradina.
Ai sughitat zilele astea? 🙂 Am mancat primii castraveti din semintele de la tine 😛 Foarte buni
Te pup
Multumesc Victoria,sa sti ca nu avem deloc timp cand suntem la tara,doar seara cand se intuneca mai stam in terasa asta daca ramanem pe acolo,ca in ultima perioada am cam dat bir cu fugitii si ne-am tot dus mai rar,dar vine vacanta, abia astept, mai avem cateva zile.
„Nu am sughitat,dar ma bucur ca te poti bucura de savoarea lor”!
PS.Ai recunoscut floarea de la tine si rosiile cherry???!!!
Se anunta roade bogate, rosiile imi par destul de mari, la sfarsitul lunii mananci salata din gradina. Merg si eu in weekend la tara sa vad daca ale mele au legat.
Eu nu sunt optimista asa ca tine in privinta coacerii, rosiile sunt mari pentru ca asa le este soiul si v-a mai dura ceva pana se vor coace,la cele mai mici cele cherry cred ca voi face mai spre sfarsitul lunii prima salata.
Astept sa imi spui ce iti fac copiii la tara ,sigur multe ti-au inflorit si au crescut ca-n povesti dupa aceste ploi, iar rosioarele sunt cu mult mai mari cu siguranta.