Frasinul in Gradina Ecologica!


SPM_A0082

 

Utilizati cenusa de Frasin in gradina voastra si nu veti regreta.

Un ingrasamant excelent pentru a avea legume mari si sanatoase  este utilizarea cenusei de frasin,datorita compozitiei sale,lemnul de frasin este bogat in fosfor si potasiu ,dar contine si multe alte oligoelemente relevante pentru gradina organica.

Pentru ca este un ingrasamant natural dar si un agent de respingere a multor daunatori din gradina,este de la sine inteles ca trebuie sa folosim cenusa miraculoasa a acestui copac.

Utilizarea cenusei de frasin in gradina se poate face in mai multe moduri,cenusa se foloseste inainte de aratura de toamna,se presara primavara devreme,se pune in groapa la plantare,la radacina plantelor,la unele plante se presara direct,de exemplu ceapa,fasole,varza si apoi se uda prin aspersie,si se foloseste  mai ales ca foliar natural in stare lichida.

Cum pregatim foliarul lichid:

-1 kg de cenusa (atentie,sa nu aiba taciuni,trebuie cernuta)

-10 litri de apa

se lasa se lasa sa se imbibe timp de 2-3 zile,amestecand o data sau de doua ori pe zi acest amestec.

Apoi vom filtra tot amestecul printr-un tifon,si gata,am facut 10 litri de ingrasamant Bio.

Pentru un continut ridicat de azot necesar mai ales acum in perioada de crestere se va amesteca  o concentratie de 1/1 cu dilutie de urzica stropind din abundenta plantele din gradina.

Daca aveti melci in gradina puteti scapa de ei imprastiind cenusa solida pe pamant in jurul plantelor,pe plante ,procesul se va repeta de mai multe ori pentru a proteja plantele.

 

 

Va doresc gradini frumoase si sanatoase.

Pe curand,

Maria

 

Publicitate