Evolutie rosii roze Banca de Resurse Genetice


 

Este un post mai mult pentru mine,spun asta pentru ca acest soi a fost o mare provocare pentru mine,in sensul ca nu cunosteam mare lucru despre acest soi ,nu aveam date despre ingrijirea lui,si nici denumirea exacta ,in ce priveste denumirea lui nici pana acum nu stiu ,dar ce este foarte important este ca am avut norocul sa am acest soi minunat la mine in gradina.

Mi-a placut foarte mult ca nu este foarte pretentios,este rezistent la seceta ,iar cand l-am transplantat in gradina a fost singurul soi din cele primite de la Banca de Gene care nu la deranjant deloc.

Este un soi cu o tufa generoasa,are tendinta de a porni cu foarte multe brate,bratele tomatei sunt foarte viguroase,iar asta imi dadea mari batai de cap datorita faptului ca la aproximativ 3 saptamani de la transplantarea lui a avut o evolutie de crestere spectaculoasa,iar in week cand veneam la gradina,uneori imi era foarte greu sa deosebesc copili de tulpina mama pentru ca ereau la fel de vigurosi.

Daca initial am crezut ca este un soi determinat,din acela care creste fara arac,mai tarziu aveam sa constat ca este un soi semi-determinat .

Ce imi place cel mai mult la acest minunat soi pe langa faptul ca are o tulpina foarte groasa este distanta mica dintre etaje,daca celelalte soiuri de rosii din gradina au crescut ca nebunele dupa ploile de la inceputul veri,acest soi  si-a pastrat o dezvoltare lenta.

Inca un lucru remarcat la el,la fel ca si la cateva din tufele din soiul portocaliu,de la etajul plin de fructe porneste un brat care la randul lui face buchet floral,acest brat daca este sustinut pe tulpina mama v-a face fructe la fel de mari.

Eu am vazut aceasta diferenta pentru ca la unele tufe am eliminat aceste brate si la unele nu,la cele care au dezvoltat aceste brate fructele au fost la fel de mari.

De fapt majoritatea fructelor parca ar avea un stas,aproape ca cele hibrid,si ma refer la faptul ca am remarcat ca marea majoritatea dintre ele ating aceleasi marimi si aproape aceiasi greutate.

Ca si marime insa sunt destul de mari am avut cateva in jur de 400 gr,in rest greutatea constanta s-a prezentat in jur de 150-250 gr,au fost si mai micute la 100-150 gr asta la primul etaj deorece nu au fost udate mai bine de 2 saptamani.

Si evolutia lor inca de la insamantare!

Asa am aparut noi semintele de Tomate roze  trimise de Banca de Resurse Genetice In Gradina Mariei!

ne-a comandat de aici: http://www.svgenebank.ro/Seeds_Request_ro.asp

si in interval de cateva zile am ajuns

 

insamantarea ne-a facuto cu mare grija pe 23.02.2012

 

si nou am rasplatito cu capusoarele nostre vioaie in 2 zile

in parte dreapta suntem noi la 2 zile de la insamantare /25.02.2012

Si la 7 zile de la insamantare ,ce repede ne-am facut mari

asa aratam inainte de repicare 26.03.2012

si in noua noastra casuta

si prin 17.04.2012 aratam cam asa

si asa am iesit noi in lume 27.04.2012

ei si la cateva zile ne-a vizitat Maria si ne-a gasit asa 05.05.2012

si in 13.05.2012 aratam cam asa

in 26.05.2012 aratam cam asa


si in 04.06.2012 aratam asa

10.06.2012

17.06.2012

si aici dupa ce am ramas singurele muuuuult timp 01.07.2012

ei acum se cunoaste ca a mai venit pe la noi stapana /07.07.2012

si au urmat alte si alte zile cand stapana nu a mai dat pe la gradina

suntem si noi pe acolo prin gramada

si in 10.08.2012

si a doua zi

si pe aici din nou prin gramada

Si cam asa am evoluat noi ca si soi,a fost bine, a fost rau,stapana noastra este foarte multumita de noi,suntem cele mai tari la bulion ,avem pulpa groasa,apa foarte putin si suntem cele mai gustoase rosii din Gradina Mariei.

Pe curand

Maria

 

Publicitate