Tomatele Inima de Bou


Indiferent de tara de provenienta  a acestui  minunat soi,este bine sa il aveti si in gradina voastra.

Atunci cand alegeti acest soi minunat pentru gradina voastra ,trebuie sa luati in calcul si  cresterea lor

pentru ca ele pot fi :

-soiuri cu crestere determinata

-sau soiuri cu crestere nedeterminata

Este un soi semi-timpuriu,asta inseamana ca daca il veti insamanta  in rasadnita calda va veti bucura mult mai devreme de fructele lui,si pentru ca este un soi rezistent il putem insamanta  in cuiburi direct afara incepand cu luna martie cand limita de inghet a trecut.

Nu am agenda aici acasa dar eu mai multe cuiburi de rosii din diferite toamate le-am pus direct afara in cuib dupa 20 martie.

Anul trecut insa aceasta operatie o faceam de la inceputul luni martie,dar si vremea era atunci mult mai calda.

Cum semanam in rasadnita rece,sau mai bine spus direct afara in cuib

-primul lucru care este foarte important alegem un loc insorit

-facem gropitele pentru viitoarele seminte

-dezinfectam  pamantul,pentru ca eu am gradin eco,nu dezinfectez niciodata cu chimicale,la fiecare gropita in parte pun aproximativ 2 litri de apa fiarta

-apoi in groapa adaugam,mranita amestecata cu cenusa de lemn,coji de oua ,coji de citrice uscate,dupa care punem un strat  fin de pamant amestecat cu gunoi de grajd vechi si nisip,apoi adaugam mai multe seminte la cuib,pentru a le alege doar pe cele mai puternice atunci cand vor iesi,oricum multe seminte mai sunt si mancate in pamant deoarece eu nu le stropesc chimic.

-cand am pus si semintele adaugam presaram deasupra lor un strat de 3 cm de mranita ,iar peste mranita mai pune aproximativ 3-4 cm de gunoi uscat de grajd,si udam cu o infuzie de ceai de musetel,coji de ceapa uscata si coada calului.

Eu am udat decat saptamanal aceste cuiburi,nici nu puteam astfel ca mergeam doar in week la gradina,dar vreau sa va spun ca ereau perioade cand nici nu aveau nevoie de apa nici macar la o saptamana,deorece luna martie ,jumatatea luni aprilie,umiditatea pamantului este foarte ridicata si nu necesita udari permanente ca rasadnitele pe care le avem in casa .

Concluzie,indiferent de modul ales de insamantare ele tot vor produce,in rasadnita calda si plantate direct afara la inceputul luni mai veti avea rosii de salata dupa  1 iulie,daca le veti insamanta in rasadnite reci acest soi va produce la inceput de August,deoarece am constatat ca el porneste mai greu ca si rasad,dar o data cu venirea calduri el il ajunge din urma pe cel insamantat in rasadnita calda,iar diferenta de coacere dintre ele nu depaseste mai mult de 2 saptamani.

Acum eu vorbesc doar strict despre acest soi,ca mai am cateva soiuri care desi sunt puse in cuib o data cu acest soi ,inca mai astept pana voi culege fructe de la ele.

Si acum sa va prezint soiul de tomate inima de bou, sunt autohtone ,samanta am procurato de la sateni din zona unde am casuta,fructul este cules de la al 2-lea  etaj

Si soiul de tomate inima de bou de la Banca de gene,fructul este cules de la al 4-lea etaj

amandoua soiuri sunt cu crestere nedeterminata

Va las acum pe voi sa imi spuneti ,care soi de toamte sunt de la sateni si care soi de tomate provine de la Banca de Gene,asa ca dragi mei va astept sa va dati cu parerea!!

Raspunsul corect :

-tomata cea mare este de la Banca de Gene

-tomata cea mica provine de la sateni

Stiu ca probabil multi dintre voi vati ghidat dupa faptul ca in general soiurile noastre roamanesti  odata cu cresterea etajelor, fructele sunt din ce in ce mai mici,exceptie fac insa cele de la Banca de Gene,care si la etajele superioare ma bucura cu fructe destul de marisoare,nu toate sunt mari la fiecare etaj in parte dar din 5-6 fructe la etajele superioare 3 sunt mari.

Asa ca felicitarile mele Lui Vasi si Corneliei pentru raspunsurile corecte!

Multumesc foarte mult tuturor pentru participarea la acest micut sondaj!

Sa aveti o saptamana minunata!

Pe curand

Maria

Publicitate