Anomaliile naturii
Din 2 in doua zile sunt nevoita sa strang castravetii,pentru ca altfel imbatranesc,numai ca la stransul recoltei de acum 2 zile,am adunat si aceste ciudatenii ale naturii.
Cum eu nu ingras suplimentar castravetii,chiar nu banuiesc cum de si-au luat aceasta forma,o cauza probabila ar fi totusi canicula ,se prea poate sa fie.
Si pe la rosii am vazut unele anomalii minore dar nu am reusit sa le fac foto!
De mancat nu i-am mancat ca sunt tare ciudati ,au ajuns insa in cosul de gunoi si vor ramane totusi o amintire placuta in arhiva mea foto.
Va invit si pe voi sa vedeti imaginile!
Va doresc sa aveti o saptamana frumoasa
Pe curand Maria
Si eu am avut anul trecut un supercastravețoi din doi castraveti lipiti, pe care insa l-am consumat. 🙂 Amuzanti si ai tai .
Aha,vad aici ca toata lumea ii consuma numai noi nu 😀
i-ai aruncat? și cu câtă plăcere i-aș fi mâncat eu 😀 😀
am avut și eu doi castraveți mai bizari dar am crezut că s-au făcut așa doar că n-au avut destul soare 🙂 Oricum i-am mâncat deja și au fost chiar foarte buni 🙂
😀 Asa fac de fiecare data,niciodata nu am mancat aceste cidatenii!
Banuiesc ca sunt buni la gust nimic de zis,adica isi pastreaza normal aroma de castravete,dar mie nu imi plac cand ii vad astfel decat sunt in mod normal obijnuita , si deci……………..ajung de fiecare data la cosul de gunoi 😀
castraveti ingemanati avea si mamaia. Si acu 25 ani sigur nu ingrasa cu nimic, si nici de modificari genetice nu se auzise, ca mamaia tin mitnte ca avea castraveti batrani special lasati.
I-as manca eu, insa … 😀
😀 Numai ca……………i-am aruncat deja! 😀
Oricum te invit la o salata sanatoasa direct din gradina mea cu gustul inconfundabil de odinioara.
Castravetii sunt soi romanesc,deci nu sunt hibrizi,ca au aceste anomalii ,nu prea sunt in masura sa explik pentru ca nu stiu cauza,
sincer eu nu am mancat pana acum aceste cidatenii,mereu le arunc. 😀
la coșul de gunoi? 🙂 eu i-aș fi pus la compost. Și apropos de compost mi-am cumpărat un recipient mare din lemn unde arunc toate resturile de legume si fructe, resturi de mâncare (fără carne) etc. Am adăugat niște râme culese de băiețelul meu și aștept să văd ce îngrășământ voi reuși să produc pentru anul viitor. 🙂
Pai cam asa se numeste si la mine zona unde depozitez resturi vegetale,numai ca eu nu am reusit sa o ingradesc pentru ca eu nu pun numai resturi de la bucatarie,pun si iarba cosita,sau cea zmulsa dintre straturile de legume direct cu pamant,le ud cateodata la 2 saptamani si le mai pun gunoi de grajd sa le ingras .
Foarte inteligent baietelul tau,stiai ca exista un concentrat natural HUMUSil se numeste, si are la baza doar fermentarea ramelor si a viermilor si este cel mai bun ingrasamant natural pentru legume.
Si satenii din zona unde am casuta fac in lazi din lemn acest comost,si tot timpul le mesteca bine,mirose ingrozitor,dar au noroc ca au foarte mult gunoi de grajd care atrag aceste gangani eu nu am din pacate cum sa adun atatea rame,doar ce imi mai fac eu in bidonase pun dilutie de dejecti de pasare si las 1 an si aceea face viermi care este un elixir excelent mai ales pentru ardei .