Pe Fuga!


Am avut un week foarte aglomerat ,abia asteptam ziua de luni sa ne tragem si noi suflul dupa atata alergatura cu spectacolele Karinei.

Mi-am zis ,gata voi dormi toata ziua si nu ma ridic din pat decat sa mancam.

Numai ca ziua de Luni m-a gasit mai plina de energie decat oricand si la 6 dimineata eram deja la cafeluta si cu planuri care mai de care.

La 6.30 mi se alatura si sotul nici el nu mai putea dormi asa ca ne gandeam cam ce am putea face.

Eu ma gandeam la o iesire care sa fie stricta doar pentru copii,sotul avea chef de aer liber si de gratar,asa ca am imbinat cele doua planuri si am ales varianta care sa ne satisfaca pe toti.

Si unde altundeva ne putem simti mai bine decat la tara!

Am cei mai fericiti copii atunci cand ii ducem la tara,pot sta afara si pot face ce vor,iar noi adultii putem sa mai respiram in voie.

Asa ca ora 10 ne gasea deja in masina in drum spre tara voiosi si plini de energie.

Cum nu puteam sa facem mare lucru prin gradina in zi de sarbatoare,am petrecut mai mult lenevind prin

umbrar ,mai legand cate – o rosioara sau mai zmulgand cate-o buruiana.

Una peste alta m-am speriat cat au putut sa creasca buruienile de la o saptamana la alta,pentru ca week’ trecut nu am reusit sa le smulg decat pe cele mari ,cele mici au crescut foarte mult.

Nu stiu cand  voi scoate gradina la lumina,dar ma bucur ca totusi pamantul este destul de afanat la baza plantelor si asta este bine ca le da voie sa se dezvolte cum trebuie.

In schimb pe rigole pamantul este destul de tare,dar ma rog asta e treaba sotului”,vede el cum reuseste sa le scoata la lumina.

Cel mai mult mi-au placut rosiile, sau dezvoltat foarte bine in aceste cateva zile si au si mai multe fructe ,chiar si intarziatele de la Banca de Gene au inceput si ele sa bage fructe.

Rosii Banca de Gene

saptamana trecuta abia se vedea o bobita mica, nici floarea nu le cazuse si  in cateva zile au crescut aproape cat o nuca.

 

 

nici rosioarele semanate in 03 aprilie nu sau lasat mai prejos,desi au fost puse la germinat foarte tarziu,unele au deja fructe si toate au buchete florale si la primul si la al doilea etaj,.ma rog…….si soiul este timpuriu!!!

 

in rest nici nu se cunoste ca le-am copilit

 

sau ca le-am curatat de frunzele moarte

 

 

unele sunt si chiar arata ca o padure,nu stiu cand le voi scoate la lumina…sincer’!

 

la castraveti daca saptamana trecuta abia au papat cei mici un castronel ,acum am adunat aproximativ 2 kg

 

ardeii saracutii abia se mai vad de balari

 

 

 

vinetele imi erau tare suferinde datorita gandacului de colorado care practic le-a terminat frunzele la unele dintre ele.

 

florile nu le-am prins deschise dar unele au inceput sa bage deja bobite mici de fructe

ridichile care abia iesise saptamana trecuta sau facut marisoare

cartofiori deja au crescut destul de mari,acum scot deja tufa intreaga nu ii mai fac operatiunea pe care v-am aratato in postul anterior.

acum sau facut si cartofiori rosi

au inceput sa se coaca visiniile

 

 

primele fructe la unul dintre ciresi ,este un cires de iunie si a facut rodi din primul an de la plantare

 

marul ramas de la vechi proprietari era mic cand am cumparat casuta si avea deja cateva fructe,dupa ce la curatat si taiat sotul acum se umple de mere

intrusul de saptamana trecuta era un gugustiuc!!!!

Ai avut mare dreptate Mihaela,spre dezamagirea sotului care credea ca este porumbel

anul acesta am ratat sa-i mai pun plasele la mazare,pentru ca a crescut foarte mare nu o mai pot deranja asa ca o sa o las sa se sprijine una de alta

 

ceapa anul acesta merge tare prost,datorita apei in care a  stat vreme de mai multe zile a inceput sa putrezesca catva bulbi,oricum chiar daca rezista mai bine de 3 sferturi din ea nu cred ca va tine peste iarna.

si un pui de dovlecel

Albastrele

Cam asta a fost tot,cele cateva ore petrecute la casuta au trecut ca fulgerul vom merge in acest week ‘sa vedem ce putem face ma repede,am sa va tin la curent in continuare cu evolutia plantutelor mele.

Sa aveti o saptamana minunata!

Pe curand

Maria

 

Publicitate