Din secretele Legumicultorilor Pregatirea pamantului de Gradina


Din secretele Legumicultorilor”.Pregatirea pamantului de Gradina”

In acest tutorial, voi incerca sa va dezvalui secretele legumicultorilor cu privirea la pregatirea si hranirea loturile pentru legume.

In aceasta zona pamantul este negru,nisipos si foarte afanat, dar sa nu credeti ca este norocul oameniilor din aceea zona.

Nu. Ei au contribuit foarte mult la pregatirea acestui amestec, avand drept rezultat cresterea viguroasa  a legumelor si producerea unor productii foarte mari de legume.

Pregatirea terenului de gradina:

Aceasta operatiune se face numai toamna,cand aduc cu remorcile asa numitul pamant chisai, sper ca am scris corect,dupa care il imprastie pe toata suprafata lotului.

(Chisai,asa denumesc ei un pamant,pe care il procura de la malul Argesului,acest pamant este acoperit de padurea de jur imprejurul raului Arges.Este un amestec de pamant negru ,galben si nisip.

Este un pamant foarte hranitor pentru legume datorita faptului ca deasupra acestui pamant de langa rau se afla foarte multi copacii,care hranesc acest pamant prin compostul anual al frunzelor,ierbii si crengutelor din padure ,etc).

Peste acest pamant,tot cu remorcile aduc gunoiul de  pasare(au noroc ca in satul lor este o ferma mare de pui), pe care il imprastie pe tot lotul,  dupa care trec la discuirea lotului.

Primavara,prin februarie incep iar discuirea si prasitul lotului(prasitoare:asa spun ei la un utilaj pe care il monteaza in spatele unui tractor,si care datorita lui ajuta la maruntirea pamantului).

Apoi mai tarziu aproape de plantatul legumelor,tot cu un utilaj fac santuri si delimiteaza spatiile pentru viitoarele randuri de legume.

In santurile  astfel pregatite pun mranita manual sau cu utilajul,urmanad ca mai apoi sa treaca la plantarea legumelor.

Sper ca va ajute acest tutorial,va doresc o gradina imbelsugata/.